SPLETNA TRGOVINA: POGOJI

NAROČANJE IN PLAČILO

Knjigo naročite s klikom na ”Dodaj v košarico”. Nakup lahko zaključite ali se vrnete nazaj na katalog knjig. Izpolnjeno naročilnico lahko še spreminjate tako, da izbrišete naslove tistih izdelkov, glede katerih ste si premislili, ali pa k njim dodate nove. Za uspešno oddajo naročila morate izpolniti obrazec z zahtevanimi podatki. Po oddaji naročila boste prejeli elektronsko obvestilo, v katerem bodo navedeni izbrani izdelki in količine. Zaradi hkratne prodaje v antikvariatu se lahko zgodi, da naročeni izdelki ne bodo več na voljo - o tem vas bomo obvestili v povratnem sporočilu.
Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna.
Naročila s plačilom po povzetju bodo odposlana najkasneje v 3 delovnih dneh od datuma prejetja naročila. Naročila s plačilom preko bančne transakcije bodo odposlana najkasneje v 3 delovnih dneh po prejetju nakazila.


POŠTNINA

Za pošiljko znotraj Slovenije zaračunamo kupcu 3 € poštnine, ne glede na število, težo in vrednost poslanih knjig.

Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ob prevzemu paketa. V primeru plačila z gotovino ob prevzemu poštnemu uslužbencu ali dostavljalcu paketa izročite gotovino in pošta oziroma dostavljalec bo za vas opravil plačilo. Pri plačilu ob prevzemu (po povzetju) vam pošta še dodatno zaračuna pribl. 1,5 € pristojbine za povratno nakazilo denarja.

Pri plačilu preko neposredne bančne transakcije se temu strošku izognete, paket pa pošljemo priporočeno, tako da je sledljiv.

Pri prometu s tujino se ravnamo po veljavnem ceniku Pošte Slovenija.


ODSTOP OD NAKUPA, VRAČILA, SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI

Cene veljajo v trenutku naročila in se naknadno ne spreminjajo. Kupec ima pravico do vračila izdelkov ali do odstopa od pogodbe. To lahko naredi s sporočilom prodajalcu v 15 dneh, ne da bi mu bilo treba za svojo odločitev navesti razlog. Prodajalec mora vrniti plačilo kupcu takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe oziroma prejetju vrnjenih izdelkov. Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani in v nespremenjeni količini. Če so izdelki uničeni oziroma poškodovani ali pa njihova količina ne ustreza tisti iz naročila, kupec ni upravičen do vračila kupnine. Kupec ob vračilu izdelkov pošlje tudi račun in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. V primeru prejema napačnega izdelka prodajalec izdelek zamenja ali vam vrne denar, pri čemer stroške dostave krije prodajalec.
Kupcu pripadajo tudi vse druge pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Kupec dovoljuje, da prodajalec razpolaga z njegovimi osebnimi podatki v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Spletno prodajo na spletni strani www.antikvariat.alef.si izvaja Društvo za širjenje bralne kulture in ohranjanje knjižne dediščine Alef (krajše: društvo Alef), Preloška cesta 5, 1230 Domžale. Matična številka društva: 4062671000. Direktorica in odgovorna oseba je Mojca Zupančič. Društvo ni član nobene zbornice ali podpisnikov kodeksov. Društvo ni zavezano k plačilu DDV.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com